S-a întâmplat de curând

Colocviu la final de proiect Comenius
[2015-06-08]

Şcoala Gimnazială PETRU PONI Iaşi a organizat, la data de 5 iunie 2015, începând cu orele12,00, COLOCVIUL COMENIUS - acţiune de diseminare la sfârşitul celor doi ani desfăşuraţi în cadrul Proiectului Multilateral Comenius NO TREES WITHOUT ROOTS, 2013-2015. Teme de interes comunitar, ca Cetăţenia activă, Reintegrarea tradiţiei in viaţa comunităţii, Valorizarea vârstei a IIIa, Familia si valorile ei spirituale, Cunoaşterea patrimoniului local şi naţional, Proiecte culturale de viitor au fost dezbătute de elevii, profesorii şi părinţii şcolii, prezenţi la activitate, cu invitaţii noştri: D-l Dumitru Grumăzescu, conf.univ. dr. Doru Zaharia-UAGE Iaşi, Preot-paroh C-tin Prodan, de la Biserica SF.Mare Mucenic Mina, artistul plastic Profira Mihai, prof. documentarist Luminiţa Cozmei de la Colegiul „C.Negruzzi” Iaşi, Cristina Cazacu de la Fundaţia „Nădejdea Familiei” şi nu în ultimul rând, cu partenerii noştri asociaţi de la Căminul de Bătrâni „Sf. Împăraţi C-tin şi Elena”.

La final de proiect european, venim astfel în întâmpinarea unei necesare sustenabilităţi a obiectivelor proiectului, în viaţa comunităţii şi în formarea convingerilor morale ale elevilor noştri, participanţi şi beneficiari ai proiectului.

Festivalul de teatru scolar Sub Reflector - ed. a XII-a
[2015-05-25]

Festivalul concurs de teatru scolar “Sub reflector” - editia a XII-a

In ziua de duminica, 24 mai 2015, la Palatul Copiilor Iasi avut loc a douasprezecea editie a Festivalului Concurs de Teatru Scolar “Sub reflector”, organizat de Scoala Gimnaziala “Petru Poni” Iasi impreuna cu Palatul Copiilor Iasi, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, cu Asociatia Europanet, Centrul de resurse si consultanta in educatie si Fundatia Culturala “Renasterea Romana”. Parteneri media au fost, ca de obicei, Radio Iasi si Radio Trinitas.

La acest eveniment au participat 18 trupe de teatru din scoli si institutii din municipiul si judetul Iasi (9 spectacole la sectiunea 7-10 ani si 9 spectacole la sectiunea 11-14 ani - cu un numar total de 170 de elevi implicati).
Juriul Festivalului a fost compus din:

 • domnul Doru Zaharia, profesor la Universitatea de Arte “George Enesc” din Iasi - presedintele juriului;
 • doamna Gabriela Andrei, actrita la Teatrul Luceafarul Iasi;
 • doamna Mona Vilceanu, redactor la Radio Iasi;
 • doamna Claudia Grigoras, redactor la Radio Trinitas;
 • domnisoara Irina Vieru, presedinta consiliului elevilor la Colegiul “Garabet Ibraileanu” Iasi.

S-au acordat ca de obicei patru premii mari pentru trupe si patru premii individuale pentru actori. Astfel:

 • Trupa “Difainii” de la Centrul Difain a obtinut Marele Premiu al Festivalului cu spectacolul “Visul lui Alonso”;
 • Trupa “Foisor” de la Scoala Gimnaziala “Petru Poni” a obtinut Premiul pentru regie cu spectacolul “Alice in tara minunilor”;
 • Trupa “Mastile vesele” de la Palatul copiilor Iasi a obtinut Premiul pentru cel mai bun spectacol la sectiunea 7-10 ani cu spectacolul “Casa pisicii”;
 • Trupa “Inima de copil” de la Scoala Gimnaziala “B.P. Hasdeu” a obtinut Premiul pentru cel mai bun spectacol la sectiunea 11-14 ani cu spectacolul “Portal 2345”.

Premiile individuale au fost acordate elevilor:

 • Tora Hamre de la Scoala Gimnaziala “Petru Poni” - premiul pentru cea mai buna actrita la sectiunea 7-10 ani;
 • Iustin Pruteanu de la Palatul Copiilor Iasi, structura Targu Frumos - premiul pentru cel mai bun actor la sectiunea 7-10 ani;
 • Ioana Graur de la Scoala “B.P. Hasdeu” Iasi - premiul pentru cea mai buna actrita la sectiunea 11-14 ani;
 • Octav Popa de la Centru Difain Iasi - premiul pentru cea mai bun actor la sectiunea 11-14 ani.

Radio Iasi, reprezentat de doamna redactor Mona Vilceanu a acordat si anul acesta un numar de 8 premii pentru 8 trupe de la ambele sectiuni.

Felicitam toti elevii participanti si ii asteptam cu drag la cea de a treisprezecea editie!

A consemnat, bibl. Petronela Chiriac

VICECAMPIONI NATIONALI LA FOTBAL UNIFICAT!
[2015-05-24]

Cei sase elevi de la clasa de fotbal a VIII a A diriginte si antrenor prof.Danut Cananau au jucat excelent la turneul final de la Mogosoaia si au ocupat locul II pe tara la categoria gimnaziu.Felicitari elevilor: Andrei Grosu, Gabriel Bordeianu, Bogdan Munteanu, Lorenzo Ungurenasu, Valentin Gheorghiu, Flavian Lebada si multumim partenerilor nostri de la Scoala Speciala C.Paunescu impreuna cu prof.Daniel Stefancu.

Concursul „Junior English” - ediția a IV-a
[2015-04-30]

La concursul de limba engleză „Junior English” organizat de Liceul „Al. I. Cuza” Iași, aflat la a IV-a ediție, Școala Gimnazială „Petru Poni” Iași a obținut două merituoase premii doi prin elevii Stoica Dan Cristian (clasa a III-a) și Iftimoaia Maria (clasa a IV-a). La același concurs au mai participat elevii Dascălu Constantin (clasa a IV-a) și Petrachi Larisa (clasa a IV-a), care au obținut punctaje bune.

Felicitări premianților precum și celorlalți elevi participanți, pasionați de limba engleză!

prof. Petronela Postolache

SĂ CUNOAŞTEM ORAŞUL DE LÂNGĂ NOI!
[2015-04-20]

“SĂ CUNOAŞTEM ORAŞUL DE LÂNGĂ NOI !...”
Proiect educativ sub egida Comenius 2013-2015 “No trees without roots”

            Un nou proiect despre   rădăcinile comunităţii a debutat în Şcoala Gimnazială „Petru Poni”,în ultimul an de proiect Comenius : „ CUNOAŞTEM ORAŞUL DE LÂNGĂ NOI” este titlul proiectului, vorbind de la sine despre o  NEVOIE  COMUNITARĂ, un OBIECTIV al parteneriatului strategic în care este implicată şcoala noastră, în perioada 2013 -2015 şi nu în ultimul rând despre un ORIZONT DE AŞTEPTARE AL GENERAŢIEI DE AZI, care , sub asediul Internetului , pare desprinsă sau cel puţin dezinteresată de  istoria veche, de valorile cultural-spirituale locale.
„N-ar trebui sa fie niciun român care să nu fi fost niciodată la Iaşi”, spunea marele Nicolae Iorga ironia sorţii face ca să existe ieşeni care nu cunosc Iaşul, printre ei, cei mai vulnerabili la ignoranţă  şi nepăsare fiind adolescenţii zilelor noastre.
De aceea , în grupul ţintă  de proiect, format din elevi de la clasa  aVII a, din şcoala noastră, ne-am propus o campanie de combatere ,  ameliorare  şi  reparaţie morală în faţa  uitării, a ignoranţei şi a nepăsării ca  datorie civica fata de  memoria culturala a Iasilor.
Ne-am organizat în 5 echipe care îşi propun o microcercetare, realizarea unor mape tematiceşi bineînţeles evaluarea şi diseminarea  activităţii, în şcoală, pe web-site-ul proiectului Comenius, între parteneri , respectiv la ultima reuniune de proiect, de la Istanbul-mai 2015.
Fiecare echipă îşi organizează autonom activitatea, pe parcursul lunii aprilie, alegând una din următoarele teme:” Iaşul, între legendă şi atestare istorică”, „Obiective culturale de referinţă” „Muzee şi Case memoriale „ , „Lăcaşuri de cult  medievale”, „Locuri memorabile… uitate”.
Elevii cooperează în timpul extraşcolar şi în perioada ŞCOALA ALTFEL, fotografiază obiectivele propuse şi la nivelul grupului ţintă vizitează aceste obiective, consemnează impresii în JURNALUL PROIECTULUI  si organizează disemnarea informaţiei.
O activitate de proiect specială, pune în practică obiectivul unei educaţii TV la elevi, pentru a selecta , a compara şi a asimila informaţii transmise prin mass-media, ca o componentă a LLL. În acest sens elevii trebuie să urmărească sistematic o emisiune  culturală TV, „IAŞUL MARILOR IUBIRI”,în vederea realizării unei cronici culturale locale, pe baza  informaţiei furnizată prin  mass-media.
Sperăm să fie o acţiune de impact şi un model de bună practică în promovarea valorilor tradiţionale, în viaţa şcolii noastre şi a partenerilor de proiect Comenius 2013-2015.

                                                                 Prof.coordonator, Alina Magda Fîntînaru

Concursul „Al IV-lea Val” - ediția a XVIII-a
[2015-04-07]

Sâmbătă, 4 aprilie 2015 s-a desfăşurat la noi în şcoală a XVIII-a ediţie a tradiţionalului concurs interjudețean de informatică „Al 4-lea Val”, concurs înscris în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru anul şcolar curent, la poziţia 887.
Organizat ca de obicei de Şcoala Gimnazială „Petru Poni” Iaşi în colaborare cu Inspectoratul şcolar al Judeţului Iaşi şi cu Fundaţia „Renaşterea Română”, concursul a adus împreună un număr de 28 de elevi reprezentând 14 şcoli şi licee din judeţele Iaşi şi Vaslui, elevi care au dorit să demonstreze cât de bine stăpânesc arta realizării de grafică pe calculator şi de asemenea, cât de frumos şi corect creează un document în procesorul de texte Word. În urma deliberării s-au remarcat 4 echipaje. Acestea sunt:
- echipajul de la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi, care a obţinut premiul I;
- echipajul de la Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași, care a obţinut premiul al II-lea;
- echipajul de la Şcoala Gimnazială „Petru Poni” Iaşi, care a obţinut premiul al III-lea;
- echipajul de la Școala Gimnaziala „Aron-Voda” Aroneanu, care a obţinut premiul special.
Toate celelalte echipaje au obţinut menţiuni.
Ca şi în ceilalţi ani, şi în acest an am beneficiat de susţinerea sponsorilor care în mod tradiţional sprijină desfăşurarea acestei manifestări: Librăria Lex Grup S.R.L. Iaşi, Select Grup Iaşi, comitetul de părinţi al Şcolii Petru Poni Iaşi. Mulţumim tuturor pe această cale! 
Şcoala noastră a fost reprezentată de Cătălina Simion din clasa a V-a şi Aida Pascu din clasa a VI-a, două eleve talentate cărora le mulţumim pe această cale pentru efortul depus pentru pregătire şi pe care le felicităm călduros! Succes pe mai departe!

Ing. Petronela Chiriac
Concursul Cangurul lingvist în Școala Gimnazială „Petru Poni”
[2015-02-27]

Pe data de 26 februarie 2015, 22 de elevi din clasele III-VIII au participat la concursul de limba engleză Cangurul lingvist. Așteptăm cu emoție și nerăbdare rezultatele!

Felicitări elevilor participanți pentru interesul manifestat pentru studiul limbii engleze!

                                                                               Prof. Petronela Postolache
Olimpiada de Limba engleză
[2015-02-26]

La faza judeteana a olimpiadei de limba engleza, care s-a desfasurat pe 22 februarie 2015 la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” si care s-a bucurat, si editia aceasta, de o participare numeroasa, scoala noastra a fost reprezentata cu cinste de elevii:  Such Laura Adriana (cl a VII-a) ce a obtinut un merituos premiu III cu un total de 85 puncte si Riscanu Florin Petrisor (cl a VIII-a A) ce a obtinut 67 puncte.

Felicitari elevilor nostri pentru rezultatele obtinute si pentru seriozitatea cu care s-au pregatit!

Prof. Petonela Postolache
Halloween Parade
[2014-11-04]

Din dorinţa de familiarizare cu tradiţiile şi sărbătorile specifice culturii anglo-saxone, în fiecare an pe data de 31 octombrie elevii şcolii sunt invitaţi să participe la parada costumelor de Halloween.

Anul acesta, nu am făcut excepţie, spre bucuria copiilor care, cu mic cu mare, au defilat pe holurile şcolii costumaţi tradiţional de Halloween, dând dovadă de multentuziasm, creativitate şi spirit ludic. Aceleaşi calităţi au fost demonstrate şi în cadrulexpoziţiei cu desene proprii pe aceeasi temă, având titlul HAPPY HALLOWEEN!

A XXII-a ediție a Cupei Petru Poni
[2014-10-28]

Chiar dacă a fost un frig patrunzător  duminica 26 octombrie 2014, cele 13 meciuri aprig disputate în cadrul ediţiei a XXII -a a Cupei ,,Petru Poni” au reuşit să încălzească atât copiii perticipanţi cât si numeroasa asistenţă formată din colegi, părinţi şi profesori.
Competiţia s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă, echipele participante fiind din cadrul unităţilor şcolare şi asociaţiile sportive din municipiul Iaşi.
Clasamentele finale au fost urmatoarele:
La categoria mica, clasele V-VI câştigătoare a fost echipa şcolii gimnaziale Al.cel Bun , prof. Dumitru Barbuş, locul al II-lea a fost ocupat de Colegiul National M.Eminescu, prof. Sorin Ştefan iar locul al III-lea , Scoala Gimnaziala Petru Poni, prof.Dan Cananău.
La categoria elevilor mai mari, clasele VII-VIII  caştigătoare a fost Şcoala Gimnazială Petru Poni, -prof. Dan Cananau, locul al II-lea Şcoala Gimnazială Al.Cel Bun –prof. Barbuş Dumitru, iar ultimul loc pe podium  ocupat de A.S.Voinicelul Petru Poni-prof.Dan Cananau. Principalul organizator al acestei tradiţionale competiţii din cartierul Păcurari, Scoala Petru Poni prin  prof. Dan Cananău a oferit echipelor participante diplome si frumoase cupe obţinute prin parteneriatul cu D.J.S.T. Iasi, director, Alexandru Cişman, în calendarul căreia este inclusă de 10 ani şi Cupa Petru Poni.
Toţi participanţii au primit dulciuri, iar cei mai valoroşi şi premii in material sportive, treninguri, tricouri şi jambiere.
Prodan Andrei-Scoala P.Poni şi  Ştreangă Robert- Scoala Al. cel Bun, cei mai buni portari,
Gheorghiu Valentin şi Cociobanu Gabriel,ambii Şcoala Petru Poni, cei mai tehnici jucători şi Grosu Claudiu-Şcoala Petru Poni  şi Duicu Beniamin-Şcoala Al. cel Bun,  golgheterii ediţiei, la cele două categorii de vârstă.
Felicitari participantilor şi organizatorilor!