Emblemele şcolii - TEATRUL

            Conştienţi că teatrul reprezintă o latură prin care elevii îşi pot forma personalitatea, se pot descoperi sau transforma conform dorinţelor proprii, am constituit, încă din 1997, o trupă de teatru cu elevi din clasele a V-a, cu care am montat pe scenă spectacole după opere ale unor scriitori studiaţi în clasă.

            Din anul şcolar 2004-2005, ne-am orientat către formarea noii generaţii de actori, fiind primiţi în trupă elevi din clasa a IV-a, care au montat un prim spectacol foarte dificil pentru vârsta lor: Ţara lui Gufi.
            Din acest an şcolar, am dezvoltat clubul, formând trupe şi la clasele de primar (I şi a II-a). Acestea sunt regizate de studenţi la Facultatea de Teatru (dra. Carmen Ciobanu şi dl. Iulian Bulancea) şi coordonate de doamnele învăţătoare Aurelia Mihordea, Mihaela Covalciuc şi Camelia Mârza.

            Dorind să materializăm experinţa aceasta, am iniţiat (începând cu anul şcolar 2003-2004) un festival de teatru şcolar (''Sub Reflector''), la care participă în fiecare an numeroase trupe de elevi din şcoli şi organizaţii ieşene. Acesta este o provocare pentru micii actori de a-şi dezvolta spiritul de competiţie, învăţând să câştige, dar şi să piardă cu demnitate. Astfel, primele două ediţii, organizate în şcoală, au reunit 8, respectiv 10 trupe de teatru şcolar.

           Următoarele cinci ediţii ale festivalului s-au desfăşurat la Casa de Cultură ''Mihai Ursachi' - în Parcul Copou, iar începând cu ediţia a VIII-a (2011) derulăm un parteneriat cu Palatul Copiilor Iaşi, festivalul având loc la sediul acestei instituţii. Juriul, alcătuit din specialişti şi foşti laureaţi ai festivalului, are o misiune grea în a departaja trupele şi interpreţii, pentru că toţi participanţii sunt foarte bine pregătiţi, la un nivel ridicat.

           Festivalul se bucură de un succes tot mai mare, la ultima ediţie, cea de a XII-a, care a avut loc pe data de 24 mai 2015, au fost prezente 18 trupe de teatru.

Ediţii ale Festivalului concurs de teatru “Sub Reflector”:

 

Ediţia Data Invitaţie Afiş Programul festivalului Premianţii
a XII-a 24 mai 2015 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a XII-a Premianţii ediţiei a XII-a
a XI-a 25 mai 2014 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a XI-a Premianţii ediţiei a XI-a
a X-a 19 mai 2013 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a X-a Premianţii ediţiei a X-a
a IX-a 27 mai 2012 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a IX-a Premianţii ediţiei a IX-a
a VIII-a 22 mai 2011 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a VIII-a Premianţii ediţiei a VIII-a
a VII-a 23 mai 2010 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a VII-a Premianţii ediţiei a VII-a
a VI-a 26 aprilie 2009 Download invitaţie Download Pliant Descarca programul ediţiei a VI-a Premianţii ediţiei a VI-a
a V-a 20 aprilie 2008 Download invitaţie Descarca programul ediţiei a V-a Premianţii ediţiei a V-a